Wypieki

   Dziś kochani post dla wszystkich tych co uwielbiają piec ciasta. Przedstawię Wam kilka pomysłów na sprytne przechowywanie przygotowanych już wypieków.

rekordyguinessa.pl
  • Jak kot z worka 🙂 Gdy zdarzy nam się upiec ciasto do tortu w jakiejś większej ilości lub gdy możemy zrobić to wcześniej a niekoniecznie wiemy jak to przechować wystarczy upieczone i wystudzone ciasto, każdą jego warstwę przełożyć do plastykowej torebki i szczelnie zamknąć tak aby było tam jak najmniej powietrza. Następnie tak przygotowane blaty owijamy ściśle folią aluminiową i wkładamy do zamrażalnika. I już.
  • Chlebowy sposób. Często podczas przyjęć urodzinowych zdarza się, że zostaje nam nadkrojony już tort, a niestety ta rozkrojona część najszybciej wysycha i się starzeje, aby troszkę temu zapobiec wystarczy do okrojonych rogów przyłożyć kromkę chleba. Powstrzyma ona tak szybkie obsychanie.
  • Zawsze miękkie ciasteczka. Gdy upieczemy kruche ciasteczka i jeśli zdarzy się, że nie pochłoniemy ich od razu ani ciasteczkowy potwór z Nami nie mieszka niestety mogą stwardnieć.  Aby powstrzymać ten proces wystarczy do puszki w której trzymamy ciasteczka włożyć kawałek jabłka i wymieniać go co drugi dzień. Wilgoć jabłka sprawi, że nasze ciasteczka będą zawsze miękkie.
www.garneczki.pl

Reklamy

11 uwag do wpisu “Wypieki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s